logo-Regional-Jet-Center-RJC-kleur copy
Onderdeel van:
Leadership

Het manage­mentteam

Als leverancier van hoogwaardig vliegtuigonderhoud voor regionale vliegtuigen staan innovatie en duurzaamheid hoog op de agenda bij het Regional Jet Center. Het managementteam van het RJC zet zich dagelijks in voor een snelle, efficiënte en veilige operatie waarbij de nieuwste technologie wordt toegepast. Alle leden dragen daar met hun expertise aan bij. Ontmoet het managementteam!

“Ze wisten niet dat het onmogelijk was, dus deden ze het gewoon.”

Olaf Hoftijzer

Managing Director

Olaf Hoftijzer is sinds 2023 de Managing Director van het Regional Jet Center. Vanuit zijn voorliefde voor de luchtvaart zet hij zich in voor de toekomstgerichte ambities van het Regional Jet Center. Voor Olaf staat samenwerking centraal, vanuit respect voor en vertrouwen in elkaar.

Olaf heeft een brede achtergrond binnen de KLM Groep door zowel commerciële als operationele managementrollen te vervullen en verschillende functies in het buitenland uit te oefenen. Na zijn studies internationaal recht en bedrijfseconomie begon hij zijn carrière bij KLM in 1999 in de commerciële divisie. Vanaf 2008 bekleedde hij verschillende internationale functies, waaronder die van Commercial Director in Beirut en Rome. In 2013 stapte Olaf binnen KLM over naar Engineering & Maintenance (E&M), waar hij als Director Training aan de slag ging voordat hij Vice-president voor Europa & Key Accounts werd.

Met zijn ervaring en ondernemersmentaliteit blijft Olaf het RJC nationaal en internationaal op de kaart zetten. Daarbij legt hij de focus op continuïteit in de operationele kwaliteit, verdere innovatie en het RJC als prettige werkomgeving, om de succesvolle koers van het RJC voort te zetten.

Hans Zwetsloot

Manager support & logistics

Hans Zwetsloot kwam in 2019 bij het managementteam en is binnen het RJC verantwoordelijk voor de afdeling Support & Logistics. Als Manager Support & Logistics leidt hij ongeveer zeventig professionals in teams die de vliegtuigonderhoudsoperatie ondersteunen met korte- en langetermijnplanning, capaciteitsplanning, technische ondersteuning, logistiek en technische training.

Voordat Hans het RJC kwam versterken, deed hij kennis en ervaring op binnen én buiten de vliegtuigonderhoudswereld. Zo werkte hij onder andere in de defensie- en in de offshore-industrie. Vanaf 2002 zette hij zijn ondernemende en analytische skills binnen KLM in bij verschillende functies in vliegtuigonderhoud, logistiek en engineering, alvorens in 2019 de overstap te maken naar KLM’s dochteronderneming Regional Jet Center.

Hans stimuleert zijn teams in hun persoonlijke ontwikkeling en geeft daarin zelf graag het goede voorbeeld. Zo volgde hij na zijn studie luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft een leergang bedrijfskunde aan Kvk, en rondde hij in 2022 succesvol een Executive MBA aan Nyenrode af.

“Kansen zien maakt de wereld zoveel mooier. Het opent je ogen voor mogelijkheden om verder te verbeteren en heeft een positief effect op de mensen om je heen.”

“Aandacht hebben voor elkaar, daar de tijd voor nemen en regelmatig met elkaar lachen; dat zijn voor mij belangrijke ingrediënten voor een prettige werkomgeving.”

Nathalie van Tekelenburg

head of hr & iR

Nathalie van Tekelenburg trad  begin 2022 toe tot het managementteam van het RJC als Head of HR & IR. Onder haar leiding geeft de afdeling HR vorm aan RJC’s ambitie om een aantrekkelijke werkgever te zijn en te blijven. De vijf kernwaarden van het RJC – trots, betrouwbaarheid, ondernemerschap, verbondenheid en leiderschap – spelen daarbij een grote rol. Nathalie zet zich dagelijks in om in de behoeften van medewerkers te kunnen voorzien. Daarnaast is ze, samen met de Managing Director, gesprekspartner van de ondernemingsraad en de bij het RJC betrokken vakbonden.

Voordat Nathalie het RJC-team kwam versterken, adviseerde ze als arbeidsrechtjurist de directie, leidinggevenden en HR-afdelingen van diverse grote bedrijven in – soms complexe – arbeidsgerelateerde vraagstukken. Ook werkte ze meerdere jaren bij Martinair, Transavia en KLM als arbeidsrechtjurist.

Marcel Schoneveld

head of information management

Marcel Schoneveld werd in 2022 lid van het managementteam en is binnen het Regional Jet Center verantwoordelijk voor de IT-dienstverlening. Zijn team borgt dat het RJC wordt voorzien van betrouwbare, moderne IT-middelen en de software waarmee RJC’s bedrijfsprocessen worden ondersteund. Daarnaast speelt zijn team een belangrijke rol in de innovatie-ambitie van het RJC, zoals digitalisering, virtual reality, datamanagement en mobiel werken.

In 1992 begon Marcel zijn carrière bij de Aircraft Maintenance organisatie van Transavia, waar hij verschillende functies bekleedde. In die periode groeide zijn interesse voor ICT en innovatie. In 2009 stapte hij over naar Martinair, waar hij ICT-projecten leidde en vanaf 2021 het Information Management Team aanstuurde. Toen dat team in 2022 ook bij het RJC werd opgezet, zag hij kans om IT-dienstverlening en innovatie te combineren met zijn opgedane kennis van en ervaring in vliegtuigonderhoud. Marcel streeft naar kwaliteit en een solide structuur, waardoor er ruimte ontstaat voor vertrouwen, visie, creativiteit en plezier in het werk.

“Liefde overwint alles; betrokkenheid en respect maken je sterker en het werk een stuk leuker.”

“Safety, all of us, always.”

Chris Palmen

head safety & compliance management

Chris Palmen is sinds 2023 werkzaam als Head Safety & Compliance Management binnen het Regional Jet Center. In deze functie geeft hij leiding aan een team Safety Officers.

Chris is geen vreemde binnen de luchtvaart. Hij startte zijn loopbaan in 1988 bij XP Express Parcel Systems op Maastricht Airport. Een jaar later maakte hij de overstap naar KLM Cargo, waar hij onder andere werkzaam was als Cargo Planner. De vaardigheden die hij in de eerste jaren van zijn carrière opdeed, kon hij volop inzetten bij de verschillende functies die hij in de vierentwintig jaar erna bekleedde bij KLM Flight Operations en KLM Flight Dispatch (waaronder de functies Flight Operations Officer, Flight Dispatcher, Supervisor Flight Dispatch en ATM Training Manager).

In 2017 zwaaide Chris tijdelijk af bij KLM om zich te storten op een Executive MBA bij TIAS (Tilburg). Hij rondde de opleiding succesvol af en bracht het geleerde in de praktijk bij PMT Schiphol, in de rol van Training Manager. In Chris’ hele carrière speelde veiligheid een centrale rol. De interim-rol van Safety & Compliance Manager bij de Luchtvaart Politie was dan ook een niet meer dan logische stap, evenals de rol die vervolgens op zijn pad kwam; Duty Manager Transavia OCC. Chris zet zich nu binnen het Regional Jet Center in om het onderwerp safety breed onder de aandacht te brengen en samen met de collega’s naar het hoogste niveau te tillen.

Bert Vos

director aircraft maintenance

Bert Vos is sinds 2020 onderdeel van het managementteam van het RJC. Als Director Aircraft Maintenance & Support Shops stuurt hij ongeveer 160 medewerkers aan die onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Daarnaast is Bert plaatsvervanger van de Managing Director van het RJC en Nominated Person EASA Part145.

Bert vindt het belangrijk om een stabiele organisatie neer te zetten waarin medewerkers veilig, verantwoord en met plezier kunnen werken. Op dit sterke fundament biedt hij vervolgens ruimte om verbeteringen aan te brengen én te innoveren in het belang van het bedrijf en het vliegtuigonderhoud. Het bouwen aan, en onderhouden van, een gezonde bedrijfscultuur is iets waar Bert veel energie van krijgt.

Voor Bert bij het RJC kwam te werken, vertegenwoordigde hij het RJC als projectmanager in het KLM-brede chroom-6-project. Daarvoor was hij ruim 20 jaar actief in verschillende leidinggevende rollen bij KLM; onder andere bij Flight Operations en Ground Services. Voor zijn tijd bij KLM werkte Bert ruim 11 jaar op het navigatiebureau bij Martinair Holland NV. Zijn cv ademt dus luchtvaart!

“Werk samen, leer van elkaar, wees verantwoordelijk en focus op de toekomst.”

“Elke dag een klein beetje beter, heeft op termijn een gigantische impact.”

Michiel Bussemaker

Manager finance & contracts

Michiel Bussemaker kwam in april 2022 bij het managementteam en is binnen het RJC verantwoordelijk voor de afdeling Finance & Contracts. De afdeling bestaat uit 5 professionals die werkzaamheden uitvoeren verdeeld over de vakgebieden finance, inkoop en sales.

Voordat Michiel bij RJC kwam, werkte hij o.a. 4 jaar als business controller bij KLM E&M Engine Services. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan in de wereld van vliegtuigonderhoud, finance en commercie. Michiel heeft een bachelor Bedrijfskunde gehaald aan de Rijksuniversiteit Groningen en in 2015 een master Financial Management behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Michiel woont in Amsterdam samen met zijn vriendin en probeert iedere dag op de fiets naar RJC te komen. In zijn vrije tijd is hij een fanatieke kitesurfer. Ook haalt hij veel plezier uit andere sporten zoals padel, golf en hockey.